Ontwerp & Inkoop van Materialen - Website emcnv

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ontwerp & Inkoop van Materialen

Ontwerp-support
Een elektra installatie moet veilig en bedrijfszeker zijn. De sleutel is een goed ontwerp dat ook ruimte voor toekomstige wijziging biedt. En uiteraard moet er met de geldende voorschriften rekening worden houden. Bij het ontwerp moeten 1001 vragen worden beantwoord die vooral ook afhankelijk zijn van de gebruikscontext. Wat te doen bijvoorbeeld met wasmachine en wasdroger of de (toekomstige) keuken (elektrisch koken)? Hoe kunnen zonnepanelen veilig op de elektra installatie worden aangesloten? Voorgaande klinkt moeilijker dan het is want er zit logica in elektra installaties.

Behalve een goed ontwerp is ook de daadwerkelijke montage van de elektrische installatie van groot belang voor de veiligheid en bedrijfszekerheid ervan. Om een voorbeeld te noemen moeten leidingen in de muur verticaal vanaf een schakelaar of stopcontact naar boven lopen en pas vanaf het plafond rechtsstreeks naar de centraaldoos gaan. Op die manier is te voorspellen waar er wel of niet in een muur elektrische leidingen liggen. En met dergelijke montage aspecten moet uiteraard in het ontwerp van een installatie rekening worden gehouden.

Wij kunnen u begeleiden bij het beantwoorden van die 1001 vragen om tot een veilig en bedrijfszeker ontwerp van de elektra installatie te komen. Een nauwe betrokkenheid bij het ontwerp heeft als grote voordeel dat u zeer bewust uw wensen en eisen in het ontwerp kunt laten uitkomen. Het heeft niet onze voorkeur maar uiteraard kunt u het ontwerp ook volledig aan ons overlaten.

Met onze begeleiding is het in eigen beheer realiseren van het ontwerp en de montage van elektra installaties uitstekend te doen.

Inkoopinventarisatie en bestelservice
Als de wensen en de eisen aan een elektra installatie in een ontwerp haar beslag heeft gekregen, zal het moeten worden gerealiseerd. Aan de hand van het ontwerp moet een lijst met de noodzakelijke materialen worden opgesteld om de elektra installatie te kunnen bouwen. EMC biedt diverse service niveaus bij de inkoop/bestelling van elektra materialen.

Overigens staan ontwerp van een elektra installatie en inkoop/bestelling van de noodzakelijke materialen niet op zichzelf maar beinvloeden deze elkaar. Zo kan het dat een ontwerp moet worden gewijzigd omdat de markt van elektra materialen betere of andere oplossingen biedt dan de oplossing die in het ontwerp voor ogen stond en ook komt het voor dat bepaalde materialen duurder of minder goed verkrijgbaar blijken te zijn waardoor het verstandig is om het ontwerp te wijzigen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu